Almedalen idag

Omvärldsanalys från vänster, direkt från Almedalsveckan 2009

Hur gör du det här fru vice Statsminister?

Oj en sån röra, eller ja vid närmare eftertanke är nog centern en enda stor obegriplig röra. Här kommer ett försök till att redaut, till att förstå.

Maud Olofsson och hennes allianskamrater påstår att det är totalt omöjligt att investera sig ur krisen. Och så kommer det plötsligt ett löfte om miljardsatsningar. Samtidigt, på ett seminarium längre bort står däremot Folkpartisten Karin Pilsäter och berättar att staten inte har råd med några investeringar eller reformer, det vore dumdristigt. Hon, som mång årig riksdagsledamot, påstår också att politiken inte kan göra något som gör skillnad (undantaget att satsa på den rena finansmarknade

Magnus Andersson måste ju ändå ses som i en klass för sig, inför kvällens tal har han utställt ett par förhoppningar. Han vill dels att Maudan ska prata ungdomsarbetslöshet, min fråga blir, varför göra det när man inte har någon politik som går ihop med det. Också miljö som en gång var en paradgren hos centern vill han tydligen att ska dras upp, rimmar ju i och för sig bra med Maudans miljöföretagsmiljarder.
Roligast vore om hon väljer att kommentera Magnus Andersson om att slå ihop Centern och Folkpartiet, till något han kallar ett stort liberalt parti.

Även publicerat på Mona for President.



Taggar: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar